< Rituelen

De Wandelingen

Een gesprek bij een kantelmoment in je leven, met kunstwerken als spiegel.

De Wandelingen is een begeleid parcours, op maat, in musea. Dit parcours, van kunstwerk naar kunstwerk, wordt bepaald door de aard van de vraag: een pensionering, een verjaardag, een afscheid, een huwelijksverjaardag of een verloving. Op een eenvoudige en zeer speelse manier ontstaat er een gesprek rond de essentie van het (kantel)moment in je leven, met de kunstwerken als spiegel.

De Wandelingen zijn een bijzonder geschenk voor iemand die op pensioen gaat, voor een jarige, om een verloving te vieren of om samen met een dierbare een bijzondere kwestie te bespreken. Het brengt een ritueel moment in de dagelijkse routine en een onderhoud voor de ziel in een omgeving van schoonheid en rust.

Christel Dusoleil begeleidt en is onze luisterende gids. Ze is licentiate Oudheidkunde en Kunstgeschiedenis (KU Leuven) en volgende een opleiding Veranderkunde aan de Pulsar Academie in Zwolle. Ze werkt al 25 jaar in de kunstensector en is gespecialiseerd in het verbinden van kunsten en publiek.

De Wandelingen duren ongeveer 90 minuten en worden georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en het Magritte Museum in Brussel en Museum M in Leuven. Deze musea verlenen gratis toegang. De locatie wordt in onderling overleg afgesproken. Je kan De Wandelingen individueel of in kleine groepjes tot max. drie personen beleven.

€50-€100/persoon incl. BTW, afhankelijk van het type wandeling